Košarica: Skupaj:0,00 €
Telefon: 01 364 00 20 
Padajoče
artiklov na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

26. Dnevi medu, otvoritev

20. maj. 2018 09:19:50

V četrtek zvečeraj zvečer je bila uradna otvoritev 26. Dnevov medu. Ugledni gostje, simpatičen program, lepa razstava in božanska postrežba so spomini na ta dogodek. Več si lahko ogledate v galeriji.

Foto: Roman Peklaj

 

 

 

 

Preberite več

Dnevi medu, program

 

Program delavnic in predstav OŠ Polhov Gradec

 

Sobota, 19. maj, 10.00–17.30

– 10.00, ČEBELJA REPORTAŽA ali zakaj je nemogoče narediti, reportažo o čebelah, uprizoritev učencev 2. a OŠ Polhov Gradec, mentorica Tanja Metež Omerzel

– 10.30, VILINSKI IN ŠKRATJI KLOBUKI, delavnica, mentorica Simona Mihalic

– 11.00, ŽABE, recitacija učencev 2. a OŠ Polhov Gradec, , mentorica Tanja Metež Omerzel, GLASBENI VLOŽEK, Otroški pevski zbor OŠ Polhov Gradec in POŠ Črni Vrh ter vrtčevski pevski zbor, mentorica Nina Dolinar

– 11.30, NAREDI SI BROŠKO in vzemi gozd s seboj, delavnica, , mentorica Maja Koritnik – 12.00, KAMNITE MANDALE, delavnica, mentorica Jana Prebil

– 12.30, LESENE POŠASTI, delavnica, mentorica Tanja Metež Omerzel

– 17.00, THE BEE PLAY – pokukajmo v čebelji svet, , uprizoritev v angleškem jeziku učencev 6. in 7. razreda, English drama club, mentorica Viktorija Hribovšek

– 17.30, ŠOLSKA PLESNA SKUPINA BOLERO, Plesne točke in delavnica, mentorici Naja Puhar in Katja Simič

 

Nedelja, 20. maj, 15.00–17.00

– 15.00, PISANA ABECEDA, delavnica, mentorica Maja Koritnik

– 15.30, KRONE NARAVE, delavnica, mentorica Tanja Metež Omerzel

– 16.00, POSLIKANI KAMENČKI, delavnica, mentorica Nives Malovrh

– 16.30, 4 LUTKOVNE, predstava, učenci 4. razreda, mentorica Barbara Trnovec

– 17.00, PESMI IZPOD PERESA UČENCEV OŠ POLHOV GRADEC, recital AVTORSKE POEZIJE, mentorici Vesna Muhič in Urška Žagar

– 15.00, 16.00, SPREHOD PO KRAJU – skupaj odkrivamo Polhov Gradec, vodijo učenci OŠ Polhov Gradec, mentor Simon Purger

Preberite več

26. Dnevi medu, PROGRAM

3. maj. 2018 11:45:53

Dnevi medu, program

 

PROGRAM

Četrtek, 17. maj

– 10.00–18.00, razstava


Petek, 18. maj
– 10.00–18.00, razstava
– 15.00, Polhograjska graščina, delavnica, IZDELAVA DRAŽGOŠKIH KRUHKOV, pod vodstvom mojstrice te obrti, Cirile Šmid iz Železnikov.
– 16.00, Dom čebelarjev, predavanje, Z DOBRO ČEBELARSKO PRAKSO DO VARNIH IN KAKOVOSTNIH ČEBELJIH PRIDELKOV, dr. Maja Smodiš Škerl, Kmetijski inštitut Slovenije v sodelovanju s SAČD.
– 17.00, Polhograjska graščina, Pravljična urica, ČEBELICA IN POTEPUH avtorice Sonje Pucer v izvedbi Maše Uran iz  Mestne knjižnice Ljubljana.
Otroci bodo prisluhnili pravljici o čebelici, ki s pomočjo potepuha ponovno najde pot v svoj panj. Po končani pravljici si bodo lahko otroci izdelali panjsko končnico.


Sobota, 19. maj
– 10.00–18.00, razstava
– 10.00–17.30, grajski park, delavnice pod vodstvom učiteljic OŠ Polhov Gradec
– 16.00, Dom čebelarjev, predavanje, MED V SLOVENSKI LJUDSKI DEDIŠČINI in predstavitev knjige s tem naslovom, ki je izšla v zbirki Slovenija – dežela legend, Dušica Kunaver, prof.


Nedelja, 20. maj, 1. svetovni dan čebel
– 10.00–18.00, razstava
– 15.00–17.00, grajski park, delavnice pod vodstvom učiteljic OŠ Polhov Gradec
– 14.30, Dom čebelarjev, predavanje o čebeli v naravi in gospodarstvu, slovenski kulturi, slovstveni folklori in literaturi - v knjigi Čebela na cvetu in v svetu, ki bo izšla pri Slovenski matici, prof. ddr. Marija Stanonik
– 16.00, Dom čebelarjev, predavanje ANTON JANŠA – življenje, delo in njegova pomembnost za današnji čas, mag. Milan Vajda

 

V Polhograjski graščini si boste lahko vse dni brezplačno ogledali Muzej pošte in telekomunikacij.

 

Preberite več

Dogodki na 26. Dnevih medu, 2018

12. feb. 2018 11:20:11


Dogodki bodo potekali pod okriljem 26. Dnevov medu, ki jih organizira Hiša medu Božnar v sodelovanju z lokalno skupnostjo in v počastitev 1. svetovnega dneva čebel, od 17. do 20. maja 2018.

ČAJ Z GROFOM BLAGAJEM

Tu se lahko srečate z znamenitima prebivalcema polhograjske graščine – z grofom Blagajem in njegovo ženo Antonijo, ki vas vabita na čajanko v svoj salon. Razvajala vas bosta s skodelico zeliščnega čaja in vrhunskimi medenimi in botaničnimi prigrizki – kraljevskim kruhom, vrtničnim maslom, z vsemi okusi slovenskega medu, vrtničnim likerjem, kozjim sirom in drugimi lokalnimi dobrotami.

UMETNIŠKE IN USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE IN ODRASLE
V prostorih graščine bodo vse dni potekala številna predavanja, predstavitve in delavnice, namenjene tako otrokom kot odraslim: izdelava medenih kruhkov, barvanje panjskih končnic, peka medenjakov, pripovedovanje medenih pravljic, risanje čebel, izdelovanje čebel iz odpadnih materialov in še veliko drugih.

Preberite več

26. Dnevi medu 2018

1. feb. 2018 13:37:37


POLHOV GRADEC – DOGAJANJE OB SVETOVNEM DNEVU ČEBEL
Le 15 km od Ljubljane se v osrčju narodnega parka Polhograjski Dolomiti skriva droben biser – Polhov Gradec. Vasica je znana po bogati kulturni in naravni dediščini in čudovito ohranjenem naravnem okolju. Nič čudnega torej, da je tu doma odličen med in prefinjena ponudba medenih dogodkov!
Dogodki bodo potekali pod okriljem 26. Dnevov medu, ki jih organizira Hiša medu Božnar v sodelovanju z lokalno skupnostjo in v počastitev 1. svetovnega dneva čebel, od 17. do 20. maja 2018.

Preberite več

Oznake:

Medeno novice št. 2

4. nov. 2017 14:39:31

 

Ponovno so pred vami Medene novice, glasilo, s katerim vas obveščamo o novostih Hiše medu Božnar ter poučimo o medenih temah.

Naše prijateljice, cvetoljube čebele, proizvajajo pet različnih izdelkov: čebelji vosek, med, matični mleček, propolis in cvetni prah. V Medenih novicah si lahko preberete vse o njih, izveste, kako nastanejo, kako jih lahko uporabimo in katere blagodejne učinke imajo na naše počutje in kožo. Če jih uporabimo pravilno, lahko storimo veliko dobrega za naše nežne roke, razpokane ustnice in obraz. Zaradi dobrih učinkov so to idealne surovine za nego kože. Navedene čebelje surovine so tudi sestavni del medene kozmetike BEE BEAUTY. Kolekcijo sestavljajo balzam za ustnice, medeni piling, kreme, šampon, kopalna sol in med za masažo.

V osrednjem delu Medenih novic smo vam pripravili izbor medenih daril. Naše številne medene izdelke vam lahko ponudimo tudi v drugačnih kombinacijah in pakiranjih. Izberete lahko tudi možnost personaliziranja izdelkov z obešanko na kateri je natisnjen vaš logotip ali sporočilo. Izdelki tako postanejo enkratna izbira za obdarovanje poslovnih partnerjev ali vaših bližnjih.

Vedoželjni poiščite članek o odpravljanju kašlja, kot ga opiše knjiga Moč medu iz leta 1984 ali pa recepte za domačo pripravo medenega mazila za roke, ustnice ali obraz.

Najavljamo tudi novost v ponudbi, medene bonbone in vas vabimo na obisk v Polhov Gradec.

Medene novice vam lahko brezplačno pošljemo na vaš naslov. Pišite nam na info@boznar.si.

Preberite več

Oznake:

25. Dnevi medu, Polhov Gradec

10. jul. 2016 15:54:51

 

Veseli smo, da vas lahko povabimo na že 25. Dneve medu v Polhovem Gradcu. Lahko bi rekli, da je prireditev letos jubilejna. Minila so tri desetletja od priprave prve Medene nedelje v Polhovem Gradcu in minilo je dvajset let od prve priprave Dnevov medu v Polhograjski graščini. In ne nazadnje, podjetje Božnar čebelarstvo d. o. o. je na trgu že več kot 25 let. Letošnji naslov VEČ KOT MED zato ni naključje. Vsa leta namreč našim obiskovalcem in kupcem ponujamo več kot samo med.

 

Z izdelki in tudi z dosedanjimi razstavami vsa leta opozarjamo, da:

– Med ni samo eden. Obstaja več različnih vrst in okusov medu;
– Med ni le sladilo, je zdravilo, hranilo in lepotilo;
– Med ni navadna začimba, med je živilo, ki ima svojo kulturo;
– Med ni nikoli osamljen, med ima veliko sorodnikov, brez katerih si več ne predstavljamo življenja sodobnega človeka. 

 

V Polhovem Gradcu vas čakamo z razstavo, predavanji, pokušino in ugodnimi nakupi!

Za PROGRAM kliknite na povezavo PREBERITE VEČ. 

Preberite več

Vabimo vas, da nas obiščete na 5. festivalu čokolade v Radovljici 15. do 17. april 2016. Na naši stojnici boste lahko pokusili čokolado z medom Grofica in naše čokoladne namaze.

Vsako leto aprila se v Radovljici zberejo slovenske in tuje čokoladnice, ki predstavljajo svoje čokoladne specialitete. Poleg njih čokoladne jedi pripravljajo restavracije in slaščičarne, vse skupaj pa lahko okušate preko degustacijskih kuponov.

Festival je posebno doživetje tudi zaradi pestrega spremljevalnega programa: delavnice za otroke, cooking showi, ulične predstave, improvizirano gledališče, plesni nastopi.

V nedeljo, 17. aprila se na Festival čokolade lahko zapeljete tudi z muzejskim vlakom. Več informacij TUKAJ.

Preberite več

Slovenski med v Berlinu

11. sep. 2015 12:58:09


Javna agencija SPIRIT Slovenija je skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Veleposlaništvom RS v Berlinu organizirala »Slovenska kulinarična tedna« v priznani nemški veleblagovnici KaDeWe. Dogodek je potekal od 7. do 19. septembra 2015 v Berlinu.


Namen predstavitev slovenskih podjetij v veleblagovnici KaDeWe je bila promocija in povečanje prepoznavnosti slovenske živilsko predelovalne industrije, turizma in drugih sektorjev, vključitev slovenskih izdelkov v prodajni program KaDeWe in tudi v posamezne kataloge agencij ter s tem na celotno nemško tržišče.Vir: SPIRIT Slovenija

 
Preberite več

Oznake:

Zadnja letošnja paša

3. sep. 2015 08:21:30


Zadnja letošnja paša čebel so cvetoča ajdova polja.


Današnje ajde slabo medijo, zato je paša skromna in običajno večino medičine in cvetnega prahu porabijo za svojo prehrano. Le malo medu ostane čebelarju.

 
Preberite več

Oznake:

Padajoče
artiklov na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3