Košarica: Skupaj:0,00 €
Telefon: 01 364 00 20 
Padajoče
artiklov na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2

Dogodki na 26. Dnevih medu, 2018

12. feb. 2018 11:20:11


Dogodki bodo potekali pod okriljem 26. Dnevov medu, ki jih organizira Hiša medu Božnar v sodelovanju z lokalno skupnostjo in v počastitev 1. svetovnega dneva čebel, od 17. do 20. maja 2018.

ČAJ Z GROFOM BLAGAJEM

Tu se lahko srečate z znamenitima prebivalcema polhograjske graščine – z grofom Blagajem in njegovo ženo Antonijo, ki vas vabita na čajanko v svoj salon. Razvajala vas bosta s skodelico zeliščnega čaja in vrhunskimi medenimi in botaničnimi prigrizki – kraljevskim kruhom, vrtničnim maslom, z vsemi okusi slovenskega medu, vrtničnim likerjem, kozjim sirom in drugimi lokalnimi dobrotami.

UMETNIŠKE IN USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE IN ODRASLE
V prostorih graščine bodo vse dni potekala številna predavanja, predstavitve in delavnice, namenjene tako otrokom kot odraslim: izdelava medenih kruhkov, barvanje panjskih končnic, peka medenjakov, pripovedovanje medenih pravljic, risanje čebel, izdelovanje čebel iz odpadnih materialov in še veliko drugih.

Preberite več

26. Dnevi medu 2018

1. feb. 2018 13:37:37


POLHOV GRADEC – DOGAJANJE OB SVETOVNEM DNEVU ČEBEL
Le 15 km od Ljubljane se v osrčju narodnega parka Polhograjski Dolomiti skriva droben biser – Polhov Gradec. Vasica je znana po bogati kulturni in naravni dediščini in čudovito ohranjenem naravnem okolju. Nič čudnega torej, da je tu doma odličen med in prefinjena ponudba medenih dogodkov!
Dogodki bodo potekali pod okriljem 26. Dnevov medu, ki jih organizira Hiša medu Božnar v sodelovanju z lokalno skupnostjo in v počastitev 1. svetovnega dneva čebel, od 17. do 20. maja 2018.

Preberite več

Oznake:

Medeno novice št. 2

4. nov. 2017 14:39:31

 

Ponovno so pred vami Medene novice, glasilo, s katerim vas obveščamo o novostih Hiše medu Božnar ter poučimo o medenih temah.

Naše prijateljice, cvetoljube čebele, proizvajajo pet različnih izdelkov: čebelji vosek, med, matični mleček, propolis in cvetni prah. V Medenih novicah si lahko preberete vse o njih, izveste, kako nastanejo, kako jih lahko uporabimo in katere blagodejne učinke imajo na naše počutje in kožo. Če jih uporabimo pravilno, lahko storimo veliko dobrega za naše nežne roke, razpokane ustnice in obraz. Zaradi dobrih učinkov so to idealne surovine za nego kože. Navedene čebelje surovine so tudi sestavni del medene kozmetike BEE BEAUTY. Kolekcijo sestavljajo balzam za ustnice, medeni piling, kreme, šampon, kopalna sol in med za masažo.

V osrednjem delu Medenih novic smo vam pripravili izbor medenih daril. Naše številne medene izdelke vam lahko ponudimo tudi v drugačnih kombinacijah in pakiranjih. Izberete lahko tudi možnost personaliziranja izdelkov z obešanko na kateri je natisnjen vaš logotip ali sporočilo. Izdelki tako postanejo enkratna izbira za obdarovanje poslovnih partnerjev ali vaših bližnjih.

Vedoželjni poiščite članek o odpravljanju kašlja, kot ga opiše knjiga Moč medu iz leta 1984 ali pa recepte za domačo pripravo medenega mazila za roke, ustnice ali obraz.

Najavljamo tudi novost v ponudbi, medene bonbone in vas vabimo na obisk v Polhov Gradec.

Medene novice vam lahko brezplačno pošljemo na vaš naslov. Pišite nam na info@boznar.si.

Preberite več

Oznake:

25. Dnevi medu, Polhov Gradec

10. jul. 2016 15:54:51

 

Veseli smo, da vas lahko povabimo na že 25. Dneve medu v Polhovem Gradcu. Lahko bi rekli, da je prireditev letos jubilejna. Minila so tri desetletja od priprave prve Medene nedelje v Polhovem Gradcu in minilo je dvajset let od prve priprave Dnevov medu v Polhograjski graščini. In ne nazadnje, podjetje Božnar čebelarstvo d. o. o. je na trgu že več kot 25 let. Letošnji naslov VEČ KOT MED zato ni naključje. Vsa leta namreč našim obiskovalcem in kupcem ponujamo več kot samo med.

 

Z izdelki in tudi z dosedanjimi razstavami vsa leta opozarjamo, da:

– Med ni samo eden. Obstaja več različnih vrst in okusov medu;
– Med ni le sladilo, je zdravilo, hranilo in lepotilo;
– Med ni navadna začimba, med je živilo, ki ima svojo kulturo;
– Med ni nikoli osamljen, med ima veliko sorodnikov, brez katerih si več ne predstavljamo življenja sodobnega človeka. 

 

V Polhovem Gradcu vas čakamo z razstavo, predavanji, pokušino in ugodnimi nakupi!

Za PROGRAM kliknite na povezavo PREBERITE VEČ. 

Preberite več

Vabimo vas, da nas obiščete na 5. festivalu čokolade v Radovljici 15. do 17. april 2016. Na naši stojnici boste lahko pokusili čokolado z medom Grofica in naše čokoladne namaze.

Vsako leto aprila se v Radovljici zberejo slovenske in tuje čokoladnice, ki predstavljajo svoje čokoladne specialitete. Poleg njih čokoladne jedi pripravljajo restavracije in slaščičarne, vse skupaj pa lahko okušate preko degustacijskih kuponov.

Festival je posebno doživetje tudi zaradi pestrega spremljevalnega programa: delavnice za otroke, cooking showi, ulične predstave, improvizirano gledališče, plesni nastopi.

V nedeljo, 17. aprila se na Festival čokolade lahko zapeljete tudi z muzejskim vlakom. Več informacij TUKAJ.

Preberite več

Slovenski med v Berlinu

11. sep. 2015 12:58:09


Javna agencija SPIRIT Slovenija je skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Veleposlaništvom RS v Berlinu organizirala »Slovenska kulinarična tedna« v priznani nemški veleblagovnici KaDeWe. Dogodek je potekal od 7. do 19. septembra 2015 v Berlinu.


Namen predstavitev slovenskih podjetij v veleblagovnici KaDeWe je bila promocija in povečanje prepoznavnosti slovenske živilsko predelovalne industrije, turizma in drugih sektorjev, vključitev slovenskih izdelkov v prodajni program KaDeWe in tudi v posamezne kataloge agencij ter s tem na celotno nemško tržišče.Vir: SPIRIT Slovenija

 
Preberite več

Oznake:

Zadnja letošnja paša

3. sep. 2015 08:21:30


Zadnja letošnja paša čebel so cvetoča ajdova polja.


Današnje ajde slabo medijo, zato je paša skromna in običajno večino medičine in cvetnega prahu porabijo za svojo prehrano. Le malo medu ostane čebelarju.

 
Preberite več

Oznake:


Slovenija se na svetovni razstavi Expo Milano 2015 predstavlja s samostojnim paviljonom in sloganom »I feel SLOVEnia, Green.Active.Healthy.«. Lokacija slovenskega paviljona je na odlični legi in v središču dogajanja. Slovenija se bo predstavila s petimi vsebinami: soline, čebele, termalne in mineralne vode, pohodništvo in kolesarjenje ter projekt merjenje črnega ogljika. 

 

Na stojnici osrednje Slovenije, se je predstavila tudi občina Dobrova Polhov Gradec. Slovenski med in druge čebelje pridelke je za predstavitev v slovenskem paviljonu na svetovani razstavi EXPO Milano 2015 Spirit Slovenija, javna agencija kupila v Hiši medu Božnar. 

Vir: http://www.exposlovenia.si, foto: Helena Čuk

 
Preberite več

Oznake:

 

Obiskali smo 4. festival čokolade v Radovljici. Med ostalimi izdelki smo predstavili tudi čokolado z medom in suhimi figami ter čokolada z medom in suhimi slivami, pakirani v darilno embalažo "Grof Blagaj". Čokoladi sta namenjeni vsem, ki cenijo izdelke z zgodbo in lepa darila. 

Preberite več

Miklavžev sejem 2014

21. nov. 2014 11:27:22

Javni zavod Polhograjska graščina  in Osnovna šola Polhov Gradec bosta tudi letos pripravila Miklavžev sejem v Polhograjski graščini. Med razstavljalci bo tudi Hiša medu Božnar. Obiščite nas v soboto 29. 11. ali nedeljo 30. 11. 2014 od 10. do 18. ure. Lepo vabljeni.

Preberite več

Oznake:

Padajoče
artiklov na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2