V Hiši medu Božnar smo letos pripravili že 23. DNEVE MEDU. Leto 2012 je proglašeno za leto medgeneracijskega sodelovanja, zato smo tokratno razstavo posvetili predvsem otrokom, babicam, dedkom, pravljicam in seveda…čebelam in njihovim čarovnijam!

Obiskovalci so si v dneh od 9. do 12. avgusta v Polhograjski graščini lahko ogledali razstavo čebeljih pridelkov v pravljičnih postavitvah, se posladkali s čebeljimi mojstrovinami in seznanili z našimi novimi izdelki! Udeležili so se lahko katerega od predavanj, si ogledali točenje biološko pridelanega medu, srečali grofa Blagaja, ter z njim popili skodelico čaja.

S svojimi vnuki so lahko prelistali knjigo, prebrali medeno pravljico in zaigrali partijo čebeljega Črnega Petra. Na koncu pa zadovoljni odšli domov s polnim košem medenih dobrot!
V sodelovanju z Osnovno šolo Polhov Gradec in Mestno knjižnico Ljubljana, Pionirsko smo pripravili predstavitev knjižne zbirke Čebelica, številne slovenske založbe pa so dale na ogled svoje knjige na temo medu in čebel, s poudarkom na medenih pravljicah.

Tako kot v preteklih letih smo želeli tudi letos opozoriti na skrb za okolje, na pridelavo domače hrane ter pomen pridelave semen. K tem ciljem vodi ekološko čebelarstvo, katerega del je tudi Hiša medu Božnar. S ponosom smo vam predstavili novost v naši ponudbi - ekološki med znamke BIO BOŽNAR, ki smo ga na razstavi tudi točili iz satja.