Košarica: Skupaj:0,00 €
Telefon: 01 364 00 20 

O medu

Med ni samo vabljiva začimba, ampak ima tudi svojo kulturo

Med ni samo vabljiva začimba, ampak ima tudi svojo kulturo. Med je bil stoletja prvo sladilo na svetu. Že od pradavnine so čebele povezane z mišljenjem in življenjem ljudi. Ves čas je imel velik pomen v prehrani, mitologiji, kulturi in v medicini. Med je veljal za hrano bogov.

 

Z medom črpate sonce

Med je hrana za vse, zdrave in bolne, v vseh življenjskih obdobjih in v vseh letnih časih. Uporabimo ga lahko z namenom, da si okrepimo telo ali pa kot sladilo in dodatek jedem. Zaradi visoke vsebnosti grozdnega in sadnega sladkorja gre takoj v kri in daje telesu energijo.

Vsebuje tudi minerale, organske kisline, encime, antibakterijske snovi in druge elemente, ki jih eloveško telo dnevno potrebuje.

Za 1 kg medu 7-krat okoli Zemlje

Med iz Hiše medu Božnar je naraven pridelek čebel iz nektarja in drugih sladkih sokov naših slovenskih rastlin. Čebele morajo obleteti več milijonov cvetov, da čebelar dobi 1 kg pristnega slovenskega medu. Če bi to naredila ena sama čebela, bi opravila pot, enako približno 7-kratnemu obsegu Zemlje. Čebele pa ne nabirajo samo nektarja, iz katerega pripravljajo med. Z letanjem s cveta na cvet prispevajo tudi k opraševanju rastlin. Kdor kupuje med iz Hiše medu Božnar, s tem podpira opraševanje rastlin in proizvodnjo domače, slovenske hrane.