Med     Zdravje    Kozmetika    Čokolada     Sladki butik     Darila     Vosek

Hiša medu Božnar na svetovni razstavi EXPO 2015

Hiša medu Božnar na svetovni razstavi EXPO 2015

Slovenija se na svetovni razstavi Expo Milano 2015 predstavlja s samostojnim paviljonom in sloganom »I feel SLOVEnia, Green.Active.Healthy.«. Lokacija slovenskega paviljona je na odlični legi in v središču dogajanja.

Slovenski paviljon ima piramidalno obliko postavljeno na geometrijsko razgibani površini, kar odraža reliefno razgibanost slovenskega ozemlja. Slovenija se bo predstavila s petimi vsebinami: soline, čebele, termalne in mineralne vode, pohodništvo in kolesarjenje ter projekt merjenje črnega ogljika. Čebelarstvo je v Sloveniji način življenja in čebele kot simbol zdravega planeta imajo pri Slovencih poseben status.
V Sloveniji je doma avtohtona kranjska sivka. Nikjer drugje na svetu ne postavljajo čebelam tako imenitnih »domov«, kot lahko imenujemo s panjskimi končnicami poslikane čebelnjake, ki jih je v Sloveniji več kot 10.000 in so posebnost svetovnega formata. Na stojnici osrednje Slovenije, se je predstavila tudi občina Dobrova Polhov Gradec. Slovenski med in druge čebelje pridelke je za predstavitev v slovenskem paviljonu na svetovani razstavi EXPO Milano 2015 Spirit Slovenija, javna agencija kupila v Hiši medu Božnar.

Vir: http://www.exposlovenia.si, foto: Helena Čuk

0