Hiša medu Božnar na svetovni razstavi EXPO 2015

Hiša medu Božnar na svetovni razstavi EXPO 2015

Slovenija se na svetovni razstavi Expo Milano 2015 predstavlja s samostojnim paviljonom in sloganom »I feel SLOVEnia, Green.Active.Healthy.«. Lokacija slovenskega paviljona je na odlični legi in v središču dogajanja.

Slovenski paviljon ima piramidalno obliko postavljeno na geometrijsko razgibani površini, kar odraža reliefno razgibanost slovenskega ozemlja. Slovenija se bo predstavila s petimi vsebinami: soline, čebele, termalne in mineralne vode, pohodništvo in kolesarjenje ter projekt merjenje črnega ogljika. Čebelarstvo je v Sloveniji način življenja in čebele kot simbol zdravega planeta imajo pri Slovencih poseben status.
V Sloveniji je doma avtohtona kranjska sivka. Nikjer drugje na svetu ne postavljajo čebelam tako imenitnih »domov«, kot lahko imenujemo s panjskimi končnicami poslikane čebelnjake, ki jih je v Sloveniji več kot 10.000 in so posebnost svetovnega formata. Na stojnici osrednje Slovenije, se je predstavila tudi občina Dobrova Polhov Gradec. Slovenski med in druge čebelje pridelke je za predstavitev v slovenskem paviljonu na svetovani razstavi EXPO Milano 2015 Spirit Slovenija, javna agencija kupila v Hiši medu Božnar.

Vir: http://www.exposlovenia.si, foto: Helena Čuk

0