Med     Zdravje    Kozmetika    Čokolada     Sladki butik     Darila     Vosek

Hiša medu Božnar; Razstava na 26. Dnevih medu, 1.svetovni dan čebel

26. Dnevi medu 2018 in Svetovni dan čebel

20. maj je bil razglašen za svetovni dan čebel. Leta 2018 smo ga praznovali prvič. Zato smo se v Hiši medu Božnar odločili, da 26. Dneve medu v Polhovem Gradcu, prestavimo iz avgusta v maj. Tako so bili dnevi medu od 17. do 20. maja v Polhograjski graščini.

 

V sklopu Dnevov medu smo pripravili mednarodno razstavo z naslovom »To Bee or not to Be!«  Mednarodni umetniški natečaj je nastal kot plod sodelovanja med Slovenijo in Finsko pod častnim pokroviteljstvom veleposlanika v Skandinaviji, g. Toneta Kajzerja. Na natečaj so prispele čebele izdelane iz recikliranih materialov, ki so jih naredili otroci okoljevarstvenih šol ENO po celem svetu. 

 

Drugo razstavo so pripravili učenci Osnovne šole Polhov Gradec, ki s poslikanimi panjskimi končnicami prikazujejo najlepše značilnosti Slovenije. Narejene so v duhu današnjega časa in na svojstven način pokažejo, kako svojo domovino vidijo njeni najmlajši prebivalci.V počastitev 100-letnice izida prve slovenske slikanice pa bo na ogled tudi nekaj različnih upodobitev čebel v slovenskih otroških knjigah.

 

V času prireditve ni sameval tudi grajski park. Pod grajsko lipo je bila Knjižnica pod krošnjami, ki je ponujala širok izbor literature. Potekale so tudi razne delavnice.


Poleg tega smo grajskem parku poskrbeli za hrano in pijačo z medenimi dobrotami gostilne Dobnikar.

Seveda pa je bil na ogled in pokušino tudi slovenski med in drugi čebelji pridelki in izdelki Hiše medu Božnar.

Dark Small text - Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer pretium accumsan ligula ut finibus. Sed ac risus in magna hendrerit bibendum facilisis tempor enim. Nullam porta metus nibh, nec varius ante dapibus vel. Vestibulum ex diam

Več kot 30 let dogodkov Dnevi medu v Polhovem Gradcu

V okviru 25. Dnevov medu smo pripravili pregledno razstavo in katalog trideset letnega delovanja Dnevov medu v Polhovem Gradcu.

Dnevi medu 30 let

Prenesite si pregledni katalog Dnevov medu.

1989-1990

1991-1999

2000-2009

2010-2019

Novice dogodkov Dnevi medu

 • 20.05.2018
  Rezultati ENO natečaja

  V okviru Dnevov medu je potekal tudi mednarodni natečaj ENO šol in vrtcev z naslovom To bee or not to be. Komisija, v sestavi: Mika Vanhanen (Finska), Maša Kozjek, grafična oblikovalka in ilustratorka knjig za otroke, mag. Malči Božnar, Hiša medu Božnar in Alimina Durakovič, oblikovalka in profesorica in Fakulteti za design v Ljubljani, je pregledala kodirane in njim popolnoma anonimne izdelke ter se soglasno odločila za naslednje dobitnike diplom:

  Preverite več
 • 26. Dnevi medu, otvoritev
  20.05.2018
  26. Dnevi medu, otvoritev

  V četrtek zvečeraj zvečer je bila uradna otvoritev 26. Dnevov medu. Ugledni gostje, simpatičen program, lepa razstava in božanska postrežba so spomini na ta dogodek. Več si lahko ogledate v galeriji.

  Preverite več
 • 26. Dnevi medu, Program delavnic in predstav OŠ Polhov Gradec
  03.05.2018
  26. Dnevi medu, Program delavnic in predstav OŠ Polhov Gradec

  Bližajo se 26. Dnevi medu. Letos predčasno maja. V okviru dogodka bodo potekale številne delavnice in dogodki. Pri dogodku bodo sodelovali tudi učenci Osnovne šole Polhov Gradec. Rezervirajte si čas in nas obiščite v Polhgrajskem parku.

  Preverite več
 • 26. Dnevi medu, PROGRAM
  02.05.2018
  26. Dnevi medu, PROGRAM

  Oglejte si program dogodkov, ki bodo potekali pod okriljem 26. Dnevov medu. Dneve medu organizira Hiša medu Božnar v sodelovanju z lokalno skupnostjo in v počastitev 1. svetovnega dneva čebel, od 17. do 20. maja 2018.

  Preverite več
 • 26. Dnevi medu 2018
  11.02.2018
  1. svetovni dan čebel in 26. Dnevi medu 2018

  Dogodki bodo potekali pod okriljem 26. Dnevov medu, ki jih organizira Hiša medu Božnar v sodelovanju z lokalno skupnostjo in v počastitev 1. svetovnega dneva čebel, od 17. do 20. maja 2018.

  Preverite več
 • 25. Dnevi medu 2016, Polhov Gradec
  10.07.2016
  25. Dnevi medu 2016, Polhov Gradec

  Veseli smo, da vas lahko povabimo na že 25. Dneve medu v Polhovem Gradcu. Lahko bi rekli, da je prireditev letos jubilejna. Minila so tri desetletja od priprave prve Medene nedelje v Polhovem Gradcu in minilo je dvajset let od prve priprave Dnevov medu v Polhograjski graščini.

  Preverite več